Mjölkkor bland hermelinerna

Stockholm
Helgen tillbringas i stockholm, lite hastigt och lustigt påkommet. Har rest med sas billigaste biljett sedan jag blev "ickeungdom". För 480 kr så kan det vara värt åka ner över helgen. Egentligen är det måndagen som är det viktiga, åker ner för att hålla en uppföljningstid med min privata läkare, samt träffa företagsläkaren. Så kommer väl åka upp måndag eftermiddag med en dödsångest som heter duga. Har aldrig gillat sjukhus eller tanken på att vara så pass beroende av någon, läkare och piller har jag alltid sett på med skeptiska ögon. Nu är det enda jag vill är att de knäpper med fingrarna och jag blir frisk, men vet att det är något som man inte kan stressa fram, det är som helt fel väg. Tålamod tålamod... inte min starka sida ibland.

Årets inspirationstalare: Hans Rosling med sin lustfyllda färd genom statistiken, aktuell igen när han sålt sin son samt statistikverktyg till Google. Människor som brinner för sin sak är skönt, speciellt när han visar hur vi i väst har en enormt färgad och fördomsfull bild av omvärlden. Dags att tänka om, han är en förebild, och då får vem som helst kalla mig nörd, så är det bara! Vi riskerar att missa framtidens tåg om vi inte börjar se på världen som den verkligen ser ut.

Party, mr ministern!
Att man sprungit på politiker ute på galej har väl inte varit någon större hemlighet här i stan. Lite roligt att man samlade ihop en partaj-guide i fredagens Expressen. Men nu får vi se hur länge det tar innan de byter uteställen, för att det blev för mycket kontakt med alla som vill mingla med dem. Inte dålig reklam för Naglo Vodkabar dock, gratis vodka för centern och expressen i helgen? :) Länge sen jag var dit, var stället man besökte för 1-2 år sen mer...

Koskiten som försvann (Nya centern)
Lino har vi också sett center-Fredrik springa ibland, ordförande i den sk. Stureplanscentern. Det luktar mjölkkossa bland hermelinerna :) hehe...

Att hans senaste pr-stunt med "salladsbar på stureplan" inte alls skulle vara just det, ett pr stunt = årets genomskinligaste skämt. Det är luktar halvdålig pr som man tänkte skulle bli riktigt smart. Vi får se om det tjänar sitt syfte, men tror det bara kommer ge en aura av dryghet. För att driva en salladsbar på stureplan kombinerat med sina politiska uppdrag och utekvällar i stockholms uteliv låter oerhört amitiöst. Det är inte precis en seriös bild av företagande heller. Att sedan pr-konsulten Dominika Peczynski försökte tillsamans med Fredrik köpa den omdebatterade Wild & Fresh i Göteborg gör inte hans påstående mer trovärdigt. Tanken var förhoppningsvis god, men lite för genomskinligt, bättre lycka nästa gång...

Alltid knepig avvägning detta med effektiv och bra pr. Dock är frågan vad syftet är med detta egentligen och mot vilken målgrupp han talar. Inte är det Fredrik centern plockar fram för att tala för den "traditionella" centerpartisten. Om syftet är att reta upp "average joe" och skapa lite rubriker, utan någon egentlig vilja att sälja sallad på stureplan, så kan det nog ha gett lite resultat.

Koskit och centerkaffe med maud är det sista man tänker på när man ser på denna unga centerkrets idag, den är väldigt nyliberal. Gillar liberalismen och dess tankar, men man får akta sig för hur ens budskap uppfattas i Svedala. Att vara för personlig och äkta är fortfarande förknippat med en hel del fördomar. Blir intressant att se hur Fredrik kommer att klara av sin roll och om han kommer anpassas efter väljarnas viljor nu i maktställning.

Mer koskit i Indonesien?

Roligaste på senaste tiden var dock killen som var kassör i centerns ungdomsförbund, han blåste alla, begick lite små auktionsbedrägerier och drog med cuf:s kassan till indonesien. Medan han "visar fingret" mot det Sverige han ville bygga i centern, uppmanar polisen honom att komma hem.

Var det kanske avsaknaden av koskiten i centerns politik som gjorde honom så pass bitter att han stack med kassan eller satsade han fullt ut på de nya tankarna om mer liberala tankar? Det är iaf. en "liberal" tolkning av lagarna han gjorde, hoppas han får en skön solbränna i alla fall och att han lär sig språket, hehe.

Dagens låt: il Padrino (Godfather Theme, tillägnat Frederleys syn på facket)

Kommentarer
Postat av: Maria

Jaså Naglo, och vad säger utskänkningsreglerna om gratis sprit? Uselt ställe pga snorkig chefsbartender som behandlar kunder som skit. Har aldrig varit med om maken till så dålig och elak service! Fy skäms!

2007-05-28 @ 14:26:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0