Mjölkkor bland hermelinerna

Stockholm
Helgen tillbringas i stockholm, lite hastigt och lustigt påkommet. Har rest med sas billigaste biljett sedan jag blev "ickeungdom". För 480 kr så kan det vara värt åka ner över helgen. Egentligen är det måndagen som är det viktiga, åker ner för att hålla en uppföljningstid med min privata läkare, samt träffa företagsläkaren. Så kommer väl åka upp måndag eftermiddag med en dödsångest som heter duga. Har aldrig gillat sjukhus eller tanken på att vara så pass beroende av någon, läkare och piller har jag alltid sett på med skeptiska ögon. Nu är det enda jag vill är att de knäpper med fingrarna och jag blir frisk, men vet att det är något som man inte kan stressa fram, det är som helt fel väg. Tålamod tålamod... inte min starka sida ibland.

Årets inspirationstalare: Hans Rosling med sin lustfyllda färd genom statistiken, aktuell igen när han sålt sin son samt statistikverktyg till Google. Människor som brinner för sin sak är skönt, speciellt när han visar hur vi i väst har en enormt färgad och fördomsfull bild av omvärlden. Dags att tänka om, han är en förebild, och då får vem som helst kalla mig nörd, så är det bara! Vi riskerar att missa framtidens tåg om vi inte börjar se på världen som den verkligen ser ut.

Party, mr ministern!
Att man sprungit på politiker ute på galej har väl inte varit någon större hemlighet här i stan. Lite roligt att man samlade ihop en partaj-guide i fredagens Expressen. Men nu får vi se hur länge det tar innan de byter uteställen, för att det blev för mycket kontakt med alla som vill mingla med dem. Inte dålig reklam för Naglo Vodkabar dock, gratis vodka för centern och expressen i helgen? :) Länge sen jag var dit, var stället man besökte för 1-2 år sen mer...

Koskiten som försvann (Nya centern)
Lino har vi också sett center-Fredrik springa ibland, ordförande i den sk. Stureplanscentern. Det luktar mjölkkossa bland hermelinerna :) hehe...

Att hans senaste pr-stunt med "salladsbar på stureplan" inte alls skulle vara just det, ett pr stunt = årets genomskinligaste skämt. Det är luktar halvdålig pr som man tänkte skulle bli riktigt smart. Vi får se om det tjänar sitt syfte, men tror det bara kommer ge en aura av dryghet. För att driva en salladsbar på stureplan kombinerat med sina politiska uppdrag och utekvällar i stockholms uteliv låter oerhört amitiöst. Det är inte precis en seriös bild av företagande heller. Att sedan pr-konsulten Dominika Peczynski försökte tillsamans med Fredrik köpa den omdebatterade Wild & Fresh i Göteborg gör inte hans påstående mer trovärdigt. Tanken var förhoppningsvis god, men lite för genomskinligt, bättre lycka nästa gång...

Alltid knepig avvägning detta med effektiv och bra pr. Dock är frågan vad syftet är med detta egentligen och mot vilken målgrupp han talar. Inte är det Fredrik centern plockar fram för att tala för den "traditionella" centerpartisten. Om syftet är att reta upp "average joe" och skapa lite rubriker, utan någon egentlig vilja att sälja sallad på stureplan, så kan det nog ha gett lite resultat.

Koskit och centerkaffe med maud är det sista man tänker på när man ser på denna unga centerkrets idag, den är väldigt nyliberal. Gillar liberalismen och dess tankar, men man får akta sig för hur ens budskap uppfattas i Svedala. Att vara för personlig och äkta är fortfarande förknippat med en hel del fördomar. Blir intressant att se hur Fredrik kommer att klara av sin roll och om han kommer anpassas efter väljarnas viljor nu i maktställning.

Mer koskit i Indonesien?

Roligaste på senaste tiden var dock killen som var kassör i centerns ungdomsförbund, han blåste alla, begick lite små auktionsbedrägerier och drog med cuf:s kassan till indonesien. Medan han "visar fingret" mot det Sverige han ville bygga i centern, uppmanar polisen honom att komma hem.

Var det kanske avsaknaden av koskiten i centerns politik som gjorde honom så pass bitter att han stack med kassan eller satsade han fullt ut på de nya tankarna om mer liberala tankar? Det är iaf. en "liberal" tolkning av lagarna han gjorde, hoppas han får en skön solbränna i alla fall och att han lär sig språket, hehe.

Dagens låt: il Padrino (Godfather Theme, tillägnat Frederleys syn på facket)

Ett lugn sprider sig...


"Väder-Ola"
Men snälla någon, killens frisyr gör att man inte alls tänker på något högtryck. ska den konkurrera med Empire state building. Blir lika facsinerad varje gång jag möts av synen på Aftonbladets hemsida. Är det mig det är fel på eller är det frisyren som är lite "out of date"? Själv kör man rakat eller snaggat, så kanske har ett dolt frisyrhat i mitt undermedvetna, något för psykologin att bita i, haha...

image3Marknadsföring
Utnyttjar min fritid uppe i norr med att läsa och studera litteratur i ämnen som intresserar. Läste hela gårdagen om konkurrenssituationer och användbara verktyg för produkt/marknadsanalyser. Något produktivt måste ju komma fram ur en period av vila också :-) Vädret är ju helt otroligt dock, imorgon får jag nog sitta ute och plugga vidare.

Manus
Skriver lite manus, i en del av mitt mer privata hobbynöje. Har börjat skriva på en filmidé som jag och två andra spånade fram för några dagar sedan. Det är väldigt roligt att se sina idéer ta en mer fast och konkret form på ett papper eller, som i detta fallet, ett worddokument. Än så länge är jag inte redo att låta någon läsa det hela, men kommer så snart jag kommit till stadiet "Draft 1.2" skickar ut det till några kritiska ögon. En bra sida i ämnet är Voodoo Film, där hittar man mycket matnyttigt och andra som brinner för det hela.

Brandvägg
Hamnade av en slump inne på ett forum som beskrev hackandets smutsiga konst och byggande/nyttjande av trojaner. Efter att jag läst några olika trådar i forumet ökade paranoian, laddar hem en brandvägg som anses vara den mest jobbiga för dem i forumet. Känner mig lugnare igen, men fick ett h-vete att få MSN att fungera, Live versionen är verkligen en avart i sig, eller om zone alarm vill mobba microsoft lite. Nu surfar man i alla fall tryggare och paranoiafritt, kostnad 40 euro.

Yatta
Favorit som inte tappar i underhållningsvärde. Detta gör att man inte kan annat än älska japan! :-) Yatta to the people!


Dagen låt: Bob Dylan - All along the watchtower (med tanke på sverigebesöket)

Våffeldag

Skriver vid tillfälle

Har inte skrivit på några dagar, men har varit lite på resande fot och inte fått tillfälle att  fatta den elektroniska pennan.

-Låter i alla fall som en fin försköning av sanningen. Sade författaren med ett litet pillemariskt leende på läpparna.

Jag har har letat mig, med stor hjälp av sas, upp till norrbotten och min gamla hemstad Piteå. Man känner redan då man stiger av planet att saker och ting går i en annan takt här, Tog säkert två dagar innan jag kännde mig lagom nedvarvad för att inte ha en konstig känsla av att massa saker måste hinnas med fort fort och detta går för sakta. Stressad-storstadsbo-möter-vildmarken-symptom antar jag. Nu börjar det dock kännas rätt behagligt.

Skriver detta som en sen söndag, ej tidig måndag. Därför anser jag det fortfarande vara våffeldag. Besökte mormor och käkade våfflor, där verkar det lunka på som vanligt. Uppstod dock lite förvirring om när vi skulle vara där, någon stal ju en timma för oss under natten. Vintertiden är död, länge leve Sommartiden.

Det har lyckats bryta igenom visst brus från min nuvarande hemstad under min vistelse här. Msn är en ypperlig apparatur för modern kommunikation. Har tillbringat en större del av kvällen med att svara på små korta inlägg, frågor, svar, påståenden, förhoppningar, tvivel mm. från en eller flera små blinkande rutor på min dator. Hade tänkt göra betydligt mer "konstruktiva" saker, men får ta tag i dem imorgon istället. Ändå rätt nöjd, fick en del projekt och planer på plats via msn-chattandet... kommunikation skall ha heder!

Fått lite sagt med många ord, tror jag har en talang för det ibland... hehe...

Perversa nöjet

Delar mitt nöje med 1 500 000 svenskar tydligen. Vi som gärna ser ett avsnitt av skvaller med Göran. Sista delen på Måndag, vi väntar med spänning. Vad som dock är rätt intressant är det faktum att mycket extramaterial på SVT:s hemsida är helt i klass med själva programmet.

Snaskigheten, precis det Persson själv ville undvika att utsättas för, det utsätter han nu andra för istället. Fascinerande, och med Görans egna lilla favortiord om andra, ytterst märkligt. Bättre reklam kan inte Fichtelius eller Perssons bok ha fått, de kommer bli populära är jag säker på.

Gissar att tittarsiffran för sista avsnittet kommer vara högre än 1,5 miljoner. Detta blev svenskens snackis denna månad.

Helgens inköp:
Canon Videokamera  (Watch out,  Pedro Almodovar)

Dagens låt:
Nationalteatern - Kolla kolla

Resa

Resa

Idag drar jag från stan på obestämd tid, bokat en one-way-ticket, hemresa får jag känna av senare. Ska upp och besöka föräldrarna och bara finnas... Skönt med sådana perioder också och ofta välbehövligt.

Vilken dokusåpa

Ska inte missa del 3 av ordförande Persson ikväll. Det visar sig allt mer vara en dokusåpa på högsta nivå. Är det bara jag som får känslan av att detta är en bild av en mer eller mindre paranoid person med en bitvis låg självkänsla, detta kombinerat med en stor nypa ambition. Ser det hela mest som en intressant inblick i den psykologiska delen genom Perssons filosoferande, inte som något 100% korrekt politisk bild av hur läget var.

Får känslan av att Persson sitter i Big Brother husets "biktbås" och spyr galla över folk i deras isolerade hus. Roande, eller ska det vara oroande egentligen?

Fascinerande hur personer kan se en händelse på många olika sätt.

We want your companies

Lyssnade på en föreläsning av VD:n på Västra handelskammaren (eller något i den stilen hette kammaren iaf, han talade klingande göteborgska). Han hade en väldigt intressant utläggning om vad våra företag möter för verklighet idag, kännde igen mycket av han sade. Undrar hur länge det kommer ta innan Kina är helt dominerande i världsekonomin, de är redan på god väg. I sverige så är det väl inte länge till innan de helt dominerar Kalmarregionen till exempel, med det handelscentrum de skapar där för europa.


Dagens låt i mp3 spelaren:
Blue Oyster Cult - (Don't Fear) The Reaper


Frisk 1.2


En dejt

Var på dejt idag, en inte så skoj dejt, men dock ett rätt skönt möte. Var och träffade min läkare, som skrev ut piller och ordinerade ordentlig vila, så man blir frisk igen. Nu har jag ett tag att vila upp och samla tankar och kraft samtidigt som jag blir frisk. Tack och bock mr läkare...

Hobby

Börjat söka efter en filmkamera av den digitala varianten (finns det nåt annat alternativ idag egentligen?). Ska ta upp den konstnärliga hobbyådran och balansera vardagen med lite filmande och fotograferande. Har en del projekt som legat och grott i huvudet ett tag, så lika bra att ta tag i dem innan någon annan hinner före.

Politik
Säkert ett smått perverst nöje, men...

Såg första avsnittet av Ordförande Persson ikväll, kommer helt klart se de resterande avsnitten. Fascineras över de små inblickar och flirtar av insyn i det som driver våra politiker. Har själv jobbat politiskt i ungdomsförbund och har lite styrelsevana, så vet att det är mycket personligheter som styr, skoj att se vad det är som drivit Göran och company dessa år. sen tycker jag att man inte ska äta så mycket smör som Helmut kohl uppenbarligen gjorde, lät inte bra...:)

Dagen låt:
"San Quentin" -Johnny Cash (Live at San Quentin 69)

Blogg 1.3

Nytt försök...

En ny dag, snart en ny vecka och jag tar upp bloggandet igen. Denna gången ska jag nog klara av att ta det en bit.

Talade igår med en vän, om livet, om var man ska ta vägen. Vi kom fram till att det börjar bli dags att lyfta blicken igen och se var man kan hamna. Det är rätt osäkert om jag kommer bo kvar här om ett år, ska till nåt speciellt isåfall. Frågan är väl mest vad jag ska hitta på och var. Kommer fundera vidare på steg 1.4.

Annars har jag mest tillbringat dagen med att redigera ihop lite film till en vän som hade spelat in en liten improviserad saga om en engelsk tupp och dess hårda nöjen en söndag. Något måste man hitta på medan man snorar vidare...

Vill bli frisk och kry igen, tack!

Dagens musikfynd: Ray Lamontagne "Lesson Learned"
(Hur kan jag ha missat honom fram till nu är en plågsam gåta, men nu är han funnen)

RSS 2.0