Över en natt skedde något i Sverige...

I dagens SvD får polisen talesman munherpes angående cannabis, en kommentar är därför oundviklig.

Över en natt ökade cannabispuffandet i landet tiofaldigt, men det i jämförelse lilla missbrukets omfattning består. Vilket magplask för skräckpropagandan. Nu får RNS räkna om sina skräcksiffror som nu vattnas ut allt eftersom kunskapen ökar. Cannabis är mindre skadligt än alkoholen och är inte någon port till tyngre droger. Detta är bevisat till leda vid detta laget. Det är bara kasta en öga på kanadensiska senatens genomgång av världsforskningen på ämnet. Eller varför inte ta en titt i den skala över drogers skadlighet som publicerades i The Lancet för inte så länge sedan, där man konstaterar att alkohol och tobak kommer långt före i listan över farliga droger.

Dock låter denna gissning av cannabismängden från rikskrim lite låg den också, men bättre än tidigare 3 ton i alla fall. Snacka med din närmaste gränssmugglare eller industriodlare och hör vad de har att säga i ämnet istället. Att en kriminalisering av cannabis innebär totalt onödiga polisiära utgifter är uppenbart. Genom en legalisering skulle den organiserade brottsligheten tappa en stor inkomstkälla och försvagas markant, medan en legal försäljningen kan ske ansvarsfullt med ålders- och kvalitetskontroll och med fina skatteintäkter till staten. Många skulle slippa kontakten med giriga langare som inte värjer sig för att skönmåla alla droger.

Polisen får en chans att ragga en extra slant med befängda idér som bevakning av ungdomar som köper mycket jord, allmän bevakning av surrande fläktar, vägsprärrar och milis på e4:an mm. Nu måste gemene man öppna ögonen för de vansinniga dumheter som kommer ut ur Björn Fries och polisens mun.

Då man kallar en puff på 0,2 g cannabis för en missbruksdos, då är man uppe i det blå och leker gammal Bejerotspolitik. Det finns inga belägg alls för att detta skulle vara något typ av missbruk, då man konstaterat i mängder av undersökningar att över 90% av cannabisbrukare aldrig faller in i någon typ av beroende, milt eller gravt.

Bevisen kommer dag för dag, bevisen på ett samhälle som i det tysta hanterat cannabis moget och utan större problem, men med en orättfärdig kriminell stämpel. Dags för minst en avkriminalisering av eget bruk, legalisering och en ansvarsfull försäljning följer.

Puffa på rökare, cannabis är inte helt ofarligt och skall användas med sunt förnuft. Det är dock en kalle-anka-drog i jämförelse med mycket här i livet!

Dagens låt:
Legalisera - Timbuktu

Andra bloggar om: , , , ,

RSS 2.0