Över en natt skedde något i Sverige...

I dagens SvD får polisen talesman munherpes angående cannabis, en kommentar är därför oundviklig.

Över en natt ökade cannabispuffandet i landet tiofaldigt, men det i jämförelse lilla missbrukets omfattning består. Vilket magplask för skräckpropagandan. Nu får RNS räkna om sina skräcksiffror som nu vattnas ut allt eftersom kunskapen ökar. Cannabis är mindre skadligt än alkoholen och är inte någon port till tyngre droger. Detta är bevisat till leda vid detta laget. Det är bara kasta en öga på kanadensiska senatens genomgång av världsforskningen på ämnet. Eller varför inte ta en titt i den skala över drogers skadlighet som publicerades i The Lancet för inte så länge sedan, där man konstaterar att alkohol och tobak kommer långt före i listan över farliga droger.

Dock låter denna gissning av cannabismängden från rikskrim lite låg den också, men bättre än tidigare 3 ton i alla fall. Snacka med din närmaste gränssmugglare eller industriodlare och hör vad de har att säga i ämnet istället. Att en kriminalisering av cannabis innebär totalt onödiga polisiära utgifter är uppenbart. Genom en legalisering skulle den organiserade brottsligheten tappa en stor inkomstkälla och försvagas markant, medan en legal försäljningen kan ske ansvarsfullt med ålders- och kvalitetskontroll och med fina skatteintäkter till staten. Många skulle slippa kontakten med giriga langare som inte värjer sig för att skönmåla alla droger.

Polisen får en chans att ragga en extra slant med befängda idér som bevakning av ungdomar som köper mycket jord, allmän bevakning av surrande fläktar, vägsprärrar och milis på e4:an mm. Nu måste gemene man öppna ögonen för de vansinniga dumheter som kommer ut ur Björn Fries och polisens mun.

Då man kallar en puff på 0,2 g cannabis för en missbruksdos, då är man uppe i det blå och leker gammal Bejerotspolitik. Det finns inga belägg alls för att detta skulle vara något typ av missbruk, då man konstaterat i mängder av undersökningar att över 90% av cannabisbrukare aldrig faller in i någon typ av beroende, milt eller gravt.

Bevisen kommer dag för dag, bevisen på ett samhälle som i det tysta hanterat cannabis moget och utan större problem, men med en orättfärdig kriminell stämpel. Dags för minst en avkriminalisering av eget bruk, legalisering och en ansvarsfull försäljning följer.

Puffa på rökare, cannabis är inte helt ofarligt och skall användas med sunt förnuft. Det är dock en kalle-anka-drog i jämförelse med mycket här i livet!

Dagens låt:
Legalisera - Timbuktu

Andra bloggar om: , , , ,

Kommentarer
Postat av: buLLe

Mycket bra skrivet henrik! Hoppas att folk får upp ögonen för den diskriminerande behandling som vi hederliga brukare får stå ut med. Vi kastas ut från skolor och från våra jobb, förbjuds att ta körkort, trackaseras och förföljs som om vi utgjorde något hot mot samhället.
Det är dags att stoppa häxjakten mot våra hederliga medmänniskor.

2007-06-12 @ 21:09:08
URL: http://www.ullebulle.tk/
Postat av: Valle

"Bevisen kommer dag för dag, bevisen på ett samhälle som i desom i det tysta hanterat cannabis moget och utan större problem"
Så väldigt bra skrivet ! Tänkte inte ens på detta innan jag såg det i skrift... hur ska förbudsförespråkarna kunna förklara att cannabisrökarna har: 1. Hanterat sitt bruk utan några större problem, samt 2. Hanterat cannabis i en skala som motsvarar länder med mindre repressiv politik.
Slutsatsen måste ju bli att polisiär repression har varit 10 ggr mindre effektiv än vad tidigare påståtts från polis och politiker.

2007-06-13 @ 01:37:13
Postat av: Haschtomte

Kalas Henrik, mycket bra skrivet...
MEN, nu tycker ju jag att det är av STOR vikt att vi följer polisens råd, och rapporterar om misstänkta knarkmoguler.
Om jag hade jobbat på weibulls, hade jag nu börjat ta legitimation på alla under 30 som köpte jord, för att sedan rapportera deras namn, personnummer och inköpta varor.
Fläktar som snurrar hela dagen har jag rapporterat i flera år, är ju misstänksamt på många vis - inte minst i miljösynpunkt.
Ett alternativ skulle ju vara att ha en mer restriktiv politik till knarkattiraljer, exempelvis förbud(eller motbok) mot jord, krukor och fläktar (eventuellt lagligt mot uppvisande av fuktskada).
Dessutom tycker jag att man uttrycker sig FÖR milt när man BER allmänheten om hjälp, KRÄV hjälp istället - här kan man tänka sig en lagstiftning om krav på anmälan av fläktar exemeplvis. Andra alternativ kan vara diplom eller andra former av belöningar till goda medborgare som agerar infiltratörer i dessa kriminella kretsar.

2007-06-13 @ 09:38:57
URL: http://hasch.ar.skitfarligt.ju
Postat av: Gammal Hippie

Mycket bra skriven artikel.Polisen och Svenska politiker körde fel från första början där i början av 60-talet.Man har sedan vägrat att lyssna på dom som kan något om ämmnet. För att stärka sina positioner har man istället lyssnat på socialen, sjukvården osv som talar om sitt evinerliga tjat om inkörsportar och allt det där.Siffrorna man kommit fram till är ju med just dom som referencer.Jag har alltid vetat att siffrorna har vartit för låga då det inte verkar som om myndigheterna har fått en klar bild av vem som använder cannabis produkter.Ingen vill ju tala med myndigheterna om det här för risken att bli förföljd. Jag vet så oerhört mycket om det här men jag känner att jag inte kan tala fritt och öppet eftersom jag inte litar på någon, och det är alla andra som förlorar på mina kunskaper som jag måste hålla för mig själv inte kan berättas.Jag har en sådan unik erfarenhet av smuggling, odling, transportortering, banking distrubution och organisation och rökning att det är på något vis synd att det inte kan berättas utan att jag får mina telefoner avlyssnade min email granskad osv osv.Jag önskar att man kunde ha en öppen debatt om ämnet ALLA skull ha bra av det.Titta hur fantastiskt bra det fungerar i Californien.

2007-06-13 @ 10:46:06
Postat av: Namn

Mycket bra skrivet. Tack och lov för att det finns flera som får upp ögonen och örnonen för det här. Vi måste skapa debatt, det bästa vi kan göra är att sprida ordet.

2007-06-13 @ 21:44:10
Postat av: Reidar Gabrielsson

När ska det bli demokrati i drogandet! De säger det började med canabis sen tunga droger, en lögn.!!!!!!
Det började med alkohol för det var det som mamma och pappa gjorde!
En fixering av något är aldrig bra men en lögn är av ondo, eller?

2007-06-16 @ 19:53:51
Postat av: Henrik

För många missbrukare var det modersmjölken som var inkörsporten. Gatewayteorierna är skrattretande dåligt underbyggda och ses inte som några seriösa slutsatser längre i internationella sammanhang.

2007-06-19 @ 23:34:47
Postat av: Grismusslan

Hyckleriet måste stoppas och propagandan exponeras.
Vårat antal är vår styrka och sanningen och kunskapen är vårat svärd och våran sköld.

Skiv under protestlistan till regeringen och sprid den,
http://www.namninsamling.com/site/get.asp?ny_narkotikapolitik_nu

2008-02-22 @ 02:50:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0