200 städer marscherar för Marijuana!

Snart är det den 5:e maj, dagen då över 200 städer marscherar runt om i världen för en legalisering av Marijuana. Även i Stockholm arrangeras nu denna marsch, i regi av Svenska Normal (baserat på den amerikanska organisationen Nrml)

Hur kan det komma sig att så många i världen marscherar för marijuana, är det möjligen ett tecken på att någonstans har det blivit ett gap mellan verklighet och myt? Vi ser till exempel inte många marscher för en legalisering av heroin eller kokain. Denna fråga ledde till att jag började studera ämnet och hittade en fråga infekterad av myter och demonbilder. Nu undrar jag mest vart vårt svenska sunda förnuft tagit vägen i politiken, är det konstigt att allt fler ungdomar tappat tron till politiken idag.

Från ledande håll hänvisar man till att vi svenskar stödjer dagens politik kring marijuana och därför ska ingen förändring ske med lagstiftningen, utan istället ska ännu mer av våra skattepengar läggas på bekämpningen under slogans som "2007 haschbekämpningens år".

Men har vi verkligen fått höra hela sanningen bakom det vi stödjer eller kan det vara så att vi bygger vårt stöd på gamla myter och enbart negativ information? Det låter för konstigt för att vara sant, men visar sig allt mer vara så. Mångmiljonbelopp satsas av våra skattepengar men utan att man på ett trovärdigt sätt kan förklara varför, pengar man istället borde lägga på bättre saker. Mellan 2008 och 2010 ska vi satsa 780 miljoner på kampen mot narkotika. Vi måste börja satsa pengarna rätt istället för att plöja ner ännu mer skattemiljarder i en kamp utan vettigt mål, sluta jaga Marijuanarökare!

image4


Är du i Stockholm den 5:e maj, passa på att se Marijuanamarschen, det har jag tänkt göra för första gången i mitt liv!


Dagen låt: Donovan - Wear Your Love Like Heaven

 

Andra bloggar om: , , ,

Kommentarer
Postat av: Jim

När det gäller knark har jag inget problem med att folk använder det när de är ensama, just marijuana har väl lugnande effekt för övrigt. Men sådant som gör människor aggresiva och närmast elaka kanske man ska undvika. Argumentet som ibland framförs om att man måste testa innan man fördömer håller inte, tycker jag - jag tänker inte testa att hoppa från ett flygplan utan fallskärm innan jag uttalar mig om det idiotiska i det. Men för den som vill: Varför inte?

2007-04-24 @ 18:43:28
URL: http://www.jimweb.se
Postat av: Henrik

Re:Jim. Exakt Jim, det handlar om att vi måste börja se lite mer nyanserat på saker runt omkring oss och inte blint förbjuda för att vi själva inte är intresserad av saken. Marijuana är något som visat sig vara allt annat än en "agressiv" drog, mer tvärtom.

2007-04-24 @ 18:52:37
URL: http://alternativet.blogg.se
Postat av: Johan

Legalisera!

2007-05-05 @ 00:06:53
URL: http://www.inn.se
Postat av: johan

It's time to Realize, let's leagalize

2007-10-19 @ 20:17:54
Postat av: christos

Förut tänkte jag att det var/är en viss grupp som klasificerate det som lagbrott. Industrin pampar/platser och i allmenhet där det behövs
som
stor/bra arbetskraft tex industrin. Eftersom marjuana verkar lugnande, vi säger man blir slö också, tyckte dessa människor/grupp som sitter i såna sitts, att slöa arbetare troligen är inte lika produktiva. Men nu när man uppfinner en om dan, tex robbotar eller andra tech och metoder som avlasta eller uppfyller mäniskans verk, VARFÖR kan dem inte låta bli och tänka anorlunda nu och inse att i en riktig demokrati är folkets vill och sammarbete som gäller därmed friheten. Gör det ond att se flera människor att leva sin frihet och ha en välmående liv. En annan grupp som inte vill att marijuana legaliseras är dem som står för denna marknanden. Dem med sina lättförtjända stora pengar är redan involverade i politiken och har säker nån hack på någon politiker som fixar.......

2007-12-21 @ 11:10:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0